May 17, 2009

My Journey (WBL PART II)


PART II...

Well...ehm..the first blog aku de cte xperience aku kat KKSB. Now, the latest aku nak cte lak perjalanan aku selepas minggu induksi kat KKSB. ..Team aku sampai kat kl dalam kol 4 ptg n kteorg kne daftar kat Multimedia College (MMC) kat Jalan Semarak. Difahamkan b4 kteorg sampai, stay kat hostel MMC dalam masa 3 minggu..Then, ada masalah semasa nk daftar sebab pihak pengurusan MMC x prepare lagi utk tempat kteorg nak diam..Last2 stay kat kondo mewah (stail bangga) kat Plaza Rah x jauh la dari MMC dalam 15 minit cenggitu la. Kteorg dibahagikan kepada 3 group (2 group perempuan & 1 group lelaki). Masing2 ditempatkan berlainan tingkat (9,11 & 14).Neway, aku puas hati sangat2 sebab dapat bilik view KLCC ngn KL Tower...mmg lawa..lebih2 lagi view waktu petang...



Orite..hm..back to the story,aku nak cte lak sepanjang aku kat MMC. Dalam masa 3 minggu, team aku kne study 3 subjek: Java Programming ( suke...sangat2), Networking & Maintainance Computer supaya masa WBL kat TM nanti senang nak wat projek. At least, bagi aku yang dah cepat lupe ada la ckit2 leh wat otak aku nie bergerak....First week, bagi aku mmg tough la sebab susah nak catch up ( susah wei..) pulak lecturer yg mengajar tu x reti nak cakap bahasa ibunda kte (BM daa..) die foreigner from India so mmg pure english talk wif the english subject...(konpius2..)..3 minggu dah berlalu,so kelas pun dah habis kat MMC..kne gerak lak ke cawangan TMnet kat 3 buah tempat (Kelana Jaya [Networing],Menara TMnet [Programming] ngn TTDI [Maintainance]). Dibahagi lak 3 kumpulan berasingan tempat yg dah didecide selama 5 minggu. Then, kne rotate lak...sampai la abis sem...


Pejam celik, pejam celik masa dah berlalu...dalam masa WBL tu macam2 xperience yg aku alami dan rasa..banyak yg aku dapat belajar lebih2 lagi masa tu aku dah dapat tawaran ke Politeknik Seberang Prai,Penang. Perghh..mmg x sangka lak dapat poli, tapi aku dilema.....masa tu dah cuti sem so aku balik Sarawak selama sebulan. Fikir punye fikir, at last aku terima tawaran ke poli tue..dengan hati yang berat aku melangkah jua ke poli..tapi azam aku mmg kuat nak teruskan pengajian ke poli walaupun pada mulanya aku sendiri pun x tau nak terima ke x...


2b continue......
.


3 comments:

  1. ak harap ko saba jer la.. hehehehe... be strong oke.. :D

    ReplyDelete
  2. wahhh...beznyerrr..dpat tgok klcc n menare kl..ish2 jeles nieyh..

    ReplyDelete